gymnastiek

Gymnastiek

Dit is de sport voor jong en wat ouder om het lichaam in conditie te houden. In deze lessen ben je met je hele lichaam bezig. Niet alleen het uithoudingsvermogen wordt getraind, maar ook aan je kracht en soepelheid wordt gewerkt. De gymnastieklessen zijn gericht op de doelen en eisen van de betreffende groep. Zo zijn de kleinsten op speelse wijze bezig met het verbeteren van hun mobiliteit en coördinatie vermogen, terwijl de ouderen al zwetend hun stijve spieren versoepelen.

De schoolgaande jeugd willen we op gezellige en ontspannen wijze de basisonderdelen van het turnen bij brengen. Door het deelnemen aan gymnastiek kan iedereen op zijn eigen niveau met het turnen bezig zijn. Uiteraard wordt het spel element bij deze lessen niet vergeten. Kom gerust een keer kijken of doe vrijblijvend drie lessen mee.

op dit moment verzorgt Unitas kleutergym en gymnastiek in de leeftijd van 6 tm 12 jaar. Binnenkort hopen we ook een start te kunnen maken met gym voor ouderen.

Het belangrijkste hierbij is: beweeglijk blijven. De oefeningen die wij doen zijn er op gericht om de gewrichten soepel te houden en de spieren te oefenen. Maar u oefent niet alleen spieren en gewrichten, maar ook hart, longen, ingewanden enz. Kortom: het kan er toe bijdragen dat u langer actief blijft. U hoeft niet bang te zijn dat de gymnastiek te zwaar zal zijn, want u doet alleen wat u kunt en in uw eigen tempo bovendien is het erg gezellig om met elkaar te oefenen.

Info over de start van de lessen volgt z.s.m.