Lestijden & Groepen


Gymvereniging Unitas biedt gym- en turnlessen aan. Ook kun je bij ons deelnemen aan Freerunning, Streetdance en Damesvolleybal. Kijk hieronder wanneer je de lessen bij ons kunt volgen. Zin om bij ons te komen bewegen? Meld je dan snel aan!

Alle lessen worden op dinsdag aangeboden in het gymnastiegebouw aan de Greatebuorren te Menaam.

Tijdstip  Les Leeftijd Trainer
14.15 – 15.15 uur  Freerunning (helaas tijdelijk geen lessen ) Tijdelijk geen juf
15.15 – 16.15 uur Basisgymnastiek (helaas tijdelijk geen lessen ) Tijdelijk geen juf
16.30 – 17.30 uur Turnen I (helaas tijdelijk geen lessen ) Groep 4 t/m groep 6 Tijdelijk geen juf
17.30 – 18.30 uur Turnen II (helaas tijdelijk geen lessen ) Groep 7 & groep 8 Tijdelijk geen juf
18.00 – 18.45 uur Kinderdans Van 4 t/m 6 jaar Juf Jellie
19.00 – 19.45 uur Streetdance I Vanaf 7 jaar Juf Jellie
20.00 – 22.00 uur Damesvolleybal Piet Fortuin


In de schoolvakanties en op feestdagen wordt er geen les gegeven. 

Aanbod lessen

Gymmen, turnen, Streetdance en freerunnen voor meisjes en jongens, Volleybal voor volwassenen
In de lessen voor de jongste kinderen (Groep 1 t/m groep 3) maken de kinderen op spelenderwijs kennis met gymnastiek. We dagen de kinderen fysiek uit door veelzijdige bewegingen. We stimuleren ze bijvoorbeeld om veel te rennen en te springen. Zo vergroten ze hun uithoudingsvermogen en weerstand.

Naast het aanbod voor gym en turnen kun je bij ons ook lid worden van freerunning. De volwassenen worden eveneens niet vergeten. Zij kunnen lid worden van onze Volleyballessen.

Gymmen en turnen
De lessen voor de kinderen vanaf groep 4 zijn wat meer gericht op turnen. De meisjes oefenen veelvuldig op de volgende toestellen: de trampoline, brug, lange mat en de balk. De jongens zijn volop te vinden op de trampoline, brug met gelijke leggers, rekstok en de mat. 

Freerunning
Freerunning is een enorm populaire en snel groeiende sport. Bij Freerunning beweeg je je door middel van gymnastische technieken, zoals bijvoorbeeld flips (salto’s) over obstakels. Bij Freerunning draait het om de 5-F’s: Fun, Freedom, Fitness, Friendship & Fulfilment.

De lessen zijn heel geschikt om nieuwe en moeilijke elementen binnen een gecontroleerde en uitdagende omgeving aan te leren. De nadruk ligt hierin op het ontwikkelen van jezelf. Op zowel fysiek, sociaal als mentaal vlak.

Damesvolleybal
Vereniging Unitas heeft ook een eigen volleybalclub voor dames. De club is een combinatie van recreatief, gezelligheid en serieus tijdens de wedstrijden. Wij zijn aangesloten bij de Onderlinge Volleybal Kompetitie (OVK). Er wordt gespeeld in poule D, samen met nog 6 andere teams. De wedstrijden bestaan uit 7 sets van 25 punten.